IcosiCabin

Wedstrijdontwerp, 2017

De Amber Road Trekking Cabin-wedstrijd vroeg om ontwerpen voor lichtgewicht, makkelijk te monteren schuilhutjes voor wandelaars langs de Letse Baltische kust.

Ons voorstel, genaamd IcosiCabin, is een modulair systeem van aluminium+multiplex panelen, versterkt met geëxtrudeerde aluminium profielen. De geometrie is gebaseerd op de icosidodecahedron, een gelijkmatige polyhedron met gelijke zijdes en constante verdraaiing tussen vlakken. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de hut met slechts één type verbinding gebouwd kan worden, en de panelen kunnen onderling makkelijk verwisseld/veranderd/aangepast worden. Door de puntsymmetrie kan de basishut ook gecombineerd worden tot grotere gehelen van twee, drie, vier... hutten; hierin kan dan ook extra slaapruimte, een keuken, of sanitair ingebouwd worden.

The IcosiCabin is met zorg ontworpen om een ruim gevoel binnen een compact volume te kunnen aanbieden. De geometrie van de dubbele unit is subtiel zichtbaar in het plan; twee verbonden zones bakenen eten en slapen af. De ingang zit in de tussenzone, en heeft een DeLorean-style deur.

Het flexibel systeem laat toe de IcosiCabin op eender welke context af te stemmen. Tijdens de wedstrijd werd een stap-voor-stap procedure voorgesteld, samen met een gedetailleerde prijsinschatting.